2012. június 14., csütörtök

Tonhalas-paradicsomos tészta egyetemistáknak

Miért egyetemistáknak? Mert olcsó, gyorsan elkészül és laktató. A képen látható alapanyagok könnyen beszerezhetőek és a főzés sem igényel nagy szakértelmet. Én imádom a tonhalat minden formában, tésztán, szendvicsben, pizzán...Ezért is szeretem annyira ezt az ételt.



Hozzávalók (2-3 adaghoz):
- Fokhagyma/vörös hagyma (vagy mindkettő)
- Olaj (nem feltétlenül szükséges, a tonhal konzervben lévő is tökéletes)
- 1 tonhal konzerv
- 1 hámozott paradicsom konzerv (persze ha van időd, friss paradicsomból is készítheted)
- Bazsalikom, bors
- Tészta (pennével a legjobb!)
- Parmezán sajt 

Elkészítés: 

  1. Tedd fel a tésztát főni! Mire elkészül, a tonhal is készen lesz!
  2. Először a felaprított, ízlés szerinti mennyiségű hagyma kerüljön a forró olajba!
  3. Következő lépésként add hozzá a tonhalat, majd a paradicsomot. Ha konzerves paradicsomot használsz, kicsit önts le a levéből, mert különben tocsogni fogsz a lében!
  4. Jöhet az ízesítés! Használj bazsalikomot, borsot, de kerülhet a serpenyőbe oregánó és egy pici só is.
  5. Ha elkészült a szósz, keverd össze az idő közben megfőtt tésztával és szórd meg a fogást reszelt parmezánnal!
Ennél már csak egy olyan tésztás recept van, amit jobban szeretek. A tejszínes-tonhalas tésztát. Ez az étel nagyon hasonlóan készül, csak a paradicsom helyett főzőtejszínnel kell összekeverni a tonhalat. Érdemes ezt is kipróbálni, ha még nem tetted!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése